Att köpa valp från kennel Avjava's

 

 

Vår första kontakt kommer säkert att ske via telefon eller mail. Vi kommer båda att ha frågor. Dina såklart om hundarna och kombinationen jag gjort. Mina kommer att handla om varför du valt en " jaktgolden " hur din vardag ser ut och vad du tänkt ha din hund till i framtiden.

 

Känns det okey mellan oss och att vi tror att detta kan vara en valp som kommer bli din framtida kompis så bokar vi in ett besök. En stund i valplådan, gofika och hundtjöt. Detta sker tidigast när valparna är fem veckor.

 

Känns även  besöket okey så går vi vidare i våran kontakt. Vi bestämmer inget vid första besöket utan vi tar oss tid och funderar någon dag innan vi bestämmer oss. För oss är det viktigaste att valparna hamnar hos hem där dom uppskattas och får växa upp till trygga individer. Ert besök betyder inte att man är garanterad valp eller att man ska  känna sig tvingad till köp.

 

Att hålla en god kontakt är något vi uppskattar och ser gärna att ni vänder er till oss för hjälp i träningen och kanske för små tips i vardagen. Är avståndet långt kan vi ofta tipsa om instruktörer som håller god kompetens. Vi håller inga kurser ( finns alldeles för många som gör, både med och utan kompetens  ) däremot  står våran dörr öppen när som för träningar och goda tips. Vi tillbringar somrarna så mycket som möjligt i våran husvagn och kan även komma och titta till våra " barnbarn " om det passar er. Bor ni nära oss är ni välkomna att hänga på vid träningar.

 

Våra valpar föds i vårat sovrum där dom första veckorna tillbringas. När det är dags flyttas dom ut i tvättstugan som ligger i anslutning till köket. När dom små är redo för köket ( runt fyra-fem veckor gamla ) får dom även tillgång till köket och får på så vis vänja sig vid allt som sker där. Allt sker när valparna känns mogna för nya utmaningar.

 

Vi ägnar mycket tid med våra valpar. Valparna tränas på pipa som senare blir en bra grund för inkallning. Vi tränar valparna på små matsök så näsan får börja jobba så tidigt som möjligt. Vi klipper såklart klorna på våra små och i samband med detta får dom lära sig att koppla av i famnen, en liten mys stund och egen tid.Vi jobbar hela tiden med att valparna ska bli så trygga som möjligt vid all hantering. Är det valpar som föds under dom varmare månaderna så får dom vistas ute så mycket som möjligt, allt beroende på väder och vind. Vi har en liten valphage och ett valphus men även 1500 kvm inhägnad tomt som dom får röra sig på.

 

Våran försäljning av valpar sker helt enligt svenska kennel klubbens regler.

Valparna är registrerade hos svenska kennelklubben och har stamtavla. Valparna  är veterinär besiktigade ( inte äldre än sju dagar ) chipp märkta vaccinerade och avmaskade enligt chema. Valparna är dolda fel försäkrade i tre år.

Vid leverans följer en pipa koppel och foder för första tiden med.

          Vi önskar er varmt välkomna till Avjavis flocken.