Välkommen till kennel Avjava´s  

Jag som har kenneln heter Jeanette Ahlin, bor i Järpås, mitt inne i skogen med sambon Lennart och tre ljuvliga Golden Retrievrar av jaktlig karaktär.

Golden Retriever för mig, är en hund som utstrålar "Will to Please" denna underbara egenskap som är grunden till en bra Jaktgolden.

Jaktgolden är en Golden Retriever där man bevarat och avlat på de jaktliga egenskaperna, dom skiljer sig oerhört mycket i både utseende och temperament emot dagens såkallade Show Golden, men dom jaktliga egenskaperna är stark förankrade.

Mitt mål med min avel är att föda upp hundar som har lätt att anpassa sig i det vi vill att dom ska göra - jakt, lydnad, bruks, eller räddning spelar ingen roll för en riktig Jaktgolden - dom ska älska att jobba för sin förare- och naturligtvis fungera som goa familjehundar. Med detta sagt vill jag starkt poängtera vikten av att knyta starka band med sin kompis, man får som bekant den hund man förtjänar.

Jag strävar hela tiden efter att föda upp friska hundar, både fysiskt och mentalt - kenneln har en god statistik vad gäller HD och AD.

Kennelns stamtik heter Riddargårdens Java - därav namnet Avjava's ( Myran )

Myran var efter Doubleuse Griddelbone och Joe's Wuk - en helt underbar tik som var kommen ur en oerhört stark kull jaktmässigt - med denna tik föddes ett stort intresse för avel och "Jakt "golden som en mångsidig ras.

Kennel Doubleuse ligger alltså som grund till mina hundar och avkommor - Jag och många med mig, har mycket att tacka denna uppfödare för som lagt grunden till mångas avel och duktiga hundar.

Tack Gunilla - min mentor och stöttesten i allt.

Jeanette